Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

вторник, 21 април 2015 г.

Какво представлява хомеопатията?

    Основите на хомеопатията като научна система полага немския лекар и химик Кристян Ханеман. Хомеопатията е успешен, научен метод на лечение при които с индивидуално подбрани хомеопатични лекарства се стимулират естествените оздравителни реакции на организма. Наричат я още „нежната медицина“. Тя е много добър метод за профилактика и поддържане на добро здраве. Чрез приложението й могат да се регулират някой начални функционални смущения и оплаквания, преди да се появят сериозни заболявания патологични промени в органите и така болестите да се пресекат в самото начало. По своя начин на въздействие хомеопатията има значителни предимства в определени аспекти пред някои други лечебни методи като:
  • Тя лекува целия човек, като взема предвид всичките му оплаквания, а не само отделни негови симптоми и болести;
  • Лекува и премахва причината за болестта, а не потиска само симптомите;
  • Няма възрастови ограничения и противопоказания;
  • Не се развива лекарствена зависимост и привикване;
  • Предлага ефикасно лечение на състояния, възникнали от силен стрес, уплаха, последствия от травми и др.
    Използваните лекарства в хомеопатията се приготвят от естествени субстанции по прецизни стандартизирани методи и действат чрез стимулиране на собствената лечебна сила на организма. Главни източници за приготвяне на хомеопатичните лекарства са  растения, минерали, някои субстанции от животински произход, тъкани и химически субстанции, в това число и отрови.
    Хомеопатичните лекарства се приемат през устата, тя трябва да е чиста като 10-15 минути преди и след това е желателно да не се яде и пие нищо. По време на лечението с хомеопатия е желателно да се избягва консумацията на кафе, чай от мента или други билки, съдържащи силно миришещи етерични масла. Не е желателно едновременното съчетаване на хомеопатично лечение с акупунктура, рефлексотерапия, рейки и други енергийно въздействащи методи, тъй като може да се получи объркване в реакциите на организма. Хомеопатията няма нищо общо с лечението с растения, което се нарича фитотерапия, тя не се противопоставя на съвременната медицина а я допълва. Хомеопатичното лечение би могло да се съчетае с психотерапевтични консултации в случаите, когато пациента има сериозни психоемоционални проблеми.
    Хомеопатията не е панацея за всички човешки страдания и като всеки друг вид терапия има и своите ограничения. В много случаи на травми или напреднала патология хирургичната намеса е неизбежна, но и тогава хомеопатичните лекарства могат да бъдат от голяма помощ, както за по-бързото възстановяване на организма, така и за намаляване на стреса от оперативната интервенция.

Ако имате близък с подобни проблеми, вижте грижи за болен в нашият сайт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар