Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

понеделник, 20 април 2015 г.

Последствия от загубата на слуха при възрастни хора

    Много хора по света страдат от загуба на слуха. Според  Европейската Агенция за безопасност и здраве при работата загубата на слуха е едно от най-честите заболявания в Европа и представлява една трета от всички болести. В България няма точна статистика за хората с увреждания в слуха, но се предполага, че са над 300 000.
    Голяма част от хората с проблеми в слуха са в пенсионна възраст, друга част са работещи или ученици.
    Способността да чуваме е важна част от живота ни. Загубата на това сетиво може да има сериозни последствия. Обикновено се дължи на някакво заболяване или на продължително излагане на силен шум. Като резултат от това по-трудно или заглушено чуваме някой от звуковете, особено ако има заобикалящи шумове. По-затруднени са и разговорите с любимите хора, телефонни обаждания, гледането на телевизия или слушането на радио. Общуването ни става по-трудно, изисква повече усилия и може да се превърне в предизвикателство на работното ни място или при ежедневните ни задачи. Може да се наложи и използването на слухов апарат, за да може да чуваме по-добре. В някой случаите при загуба на слуха хората могат да се изолират от обществото, да избягват разговори или събирания с приятели.
    Всичко това може да доведе до напрежение и стрес и развитие на депресия.
   Слухът е едно от най-важните сетива. За да се предотврати загубата на слуха, хората трябва да полагат грижи за здравето си. Може да се обърне внимание на хранителния режим и да се правят различни упражнения за подобряване на слуха.
    Ако изпитвате понижение или загуба на слуха, можете да си направите тест на слуха или да се обърнете към специалист.

А прочетохте ли нашата статия за  Загубата на слуха при възрастни хора?

Ако имате близък с подобни проблеми, вижте грижи за болен в нашият сайт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар