Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

петък, 4 април 2014 г.

Един грейпфрут дневно намалява холестерола


Червеният е за предпочитане.

здраве.bg

Изяждайте по един грейпфрут дневно - това значително намалява нивото на холестерола и, като следствие, риска от сърдечно-съдови заболявания. Такъв съвет дават израелски учени от университета на Йерусалим.

В изследването са участвали пациенти, които наскоро са преживели сърдечна операция - коронарно шунтиране. Тези мъже и жени са имали високи нива на холестерол и липиди, поради което организмът не реагирал адекватно на медикаментите за заздравяване на раните.

Пациентите били разделени на три групи. Тези от първата група изяждали по един червен грейпфрут на ден, втората група - по един жълт, а на третата група изобщо не били давани грейпфрути. Експериментът продължил 30 дни.

Резултатите показали, че при пациентите, получаващи грейпфрути, нивата на липидите и холестерола значително се снижили, докато при другите не били отбелязани никакви промени.

Другият констатиран факт бил, че червеният грейпфрут се оказал по-ефективен, което учените обясняват с по-голямото количество антиоксиданти, съдържащи се в него.(а)

Нашите статии дават  обща информация за здравето  на  достъпен език. Информацията не може в никакъв случай да замени консултацията с лекар, диагноза и лечение. За поставяне на диагноза и лечение винаги се консултирайте с лекар. Социомед Консултинг не носи отговорност за предприето самолечение, и поставяне на диагноза  на основа публикации.

Няма коментари:

Публикуване на коментар