Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

вторник, 15 април 2014 г.

Някои храни могат да ни помогнат в борбата с главоболието

Най-често за главоболие се предписват хапчета и много сън, но има и храни, които могат да помогнат в борбата с главоболието

Бадемите, кафето и спанакът облекчават главоболието

Бадеми
Магнезият в ядките отпуска кръвоносните съдове. Повишете приема и на други храни богати на този минерал като банан, авокадо и кафяв ориз.
Пържени картофи
Някои учени смятат, че калият играе важна роля за предотвратяване на главоболието. Пържените картофи са богати на калий. По принцип пържените картофи не са полезна храна и е добре да се избягват, но ако имате главоболие и то не ви минава, можете да пробвате и с тях.
Пикантни подправки
Алкохолът е чест причинител на главоболие и на проблеми със синусите. Ако имате запушени горни дихателни пътища, то лютата храна може да ви помогне.
Кафе

Кофеинът облекчава главоболието, причинено от ниско налягане и махмурлук, но кафето е естествен диуретик, което означава, че ще се дехидратирате, ако прекалите с него и болката може да се влоши. Една чаша е достатъчна.
Сок от спанак срещу главоболие


Спанак

Спанакът е пълен с витамини и минерали, които облекчават мигрената. Порция спанак съдържа 24 мг магнезий и 167 мг калий. Най-добре е да го ядете суров, да го направите на каша или сок.



 e-zdravey.com/bg



Нашите статии дават  обща информация за здравето  на  достъпен език. Информацията не може в никакъв случай да замени консултацията с лекар, диагноза и лечение. За поставяне на диагноза и лечение винаги се консултирайте с лекар. Социомед Консултинг не носи отговорност за предприето самолечение, и поставяне на диагноза  на основа публикации.

Няма коментари:

Публикуване на коментар