Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

четвъртък, 9 юли 2015 г.

Хомеопатични лекарства при различни видове травми


хомеопатични лекарства
Основите на хомеопатията са положени през 1796 година от немския доктор по медицина Самюел Ханеман.
Хомеопатията има много добри ефикасни лечебни възможности. Съставките на хомеопатичните лекарства са взети от природата в естествения им вид. Най-често използваните препарати са направени от различни минерали, метали, растения и животински секрети.
Назначаването на хомеопатични лекарства става според съвкупността от физически, емоционални и психически симптоми на пациента. Предписването на хомеопатични лекарства става след консултация със специалист и е строго индивидуално.  Действието им трябва да е съобразено с болестта на всеки отделен човек.

Хомеопатично лечение при различни видове травми:

1. Припадъци, шокови състояния и др. – АРНИКА – ако бъде дадена веднага след травмата, ще подпомогне за  по-бързото възстановяване след инцидента, както и за предотвратяване на по-късни усложнения. Лекарството е подходящо и при травми на главата и гръбначния стълб.

2. Контузии – АРНИКА е много подходящ за случаи на контузии и може да предотврати появата на хематоми, както и да спомогне за по-бързото оздравяване. Ако са минали няколко дни и  хематомът не е спаднал, може да се даде ЛЕДУМ 6 по три пъти на ден или ЛЕДУМ 30 по два пъти на ден, в рамките на няколко дни.
При премазване на пръстите на ръцете или на краката може да се вземе ХИПЕРИКУМ 30.
При падания с разтърсване на вътрешните органи, ако чувството за вътрешен дискомфорт продължава, може да се вземе БЕЛИС ПЕРЕНИС 30.

3. При счупвания, изкълчвания и навяхвания – АРНИКА 30 или АРНИКА 200 – за шока от травмата и болката. 
ХИПЕРИКУМ 6 или ХИПЕРИКУМ 30 при по-силна болка, два или три пъти през няколко часа.
ХИПЕРИКУМ 30 или ХИПЕРИКУМ 200 – при силна болка или счупвания.
Ако след наместване на счупеното все още има болка, може да се вземе СИФИТУМ 6 или 30 или ЕВПАТОРИУМ ПЕРФОЛИАТУМ 6 или 30.
При пукване на кост БРИОНИЯ има добър ефект.

4. При ухапвания и ужилвания – ЛЕДУМ – може да се даде при всякакви ухапвания и ужилвания. Ефикасно средство при ухапвания от комари.
АПИС 30 е подходящ при ужилване от пчели или оси. Прилага се ако кожата около ужиленото място се зачерви или порозовее, ако мястото се подуе или се появят болки.
КАНТАРИС 30 е добро хомеопатично лекарство, ако се появи силно зачервяване с парещи болки.
АЦИДУМ КАРБОЛИКУМ 30 – при много силни алергични реакции с колапс. Може да се дадат две или три дози през 15 минути до един час.
За ухапвания от комари се прилага КАЛАДИУМ 6 или 30.
За външно приложение с една или две капки чиста тинктура се прилага:
АРНИКА или ЛЕДУМ – при ужилване от пчела.
ЛЕДУМ или УРТИКА – при ужилване от оса.
ХИПЕРИКУМ – при ухапване от змия.

5. При настинка – най-подходящите хомеопатични лекарства са:
АКОНИТ – полезен е в ранните стадии на настинката, при бързо вдигане на висока температура след излагане на течение или студен вятър.
БЕЛАДОНА – ако настинката се появи внезапно с висока температура. Прилага се ако кожата е гореща на допир, ако боледуващия се влошава от движение, докосване, ярка светлина. Зениците може да са разширени и да има силно пулсиращо главоболие. При поява на суха и дразнеща кашлица.
БРИОНИЯ – прилага се ако настинката се появи бавно и постепенно. Добро лекарство е ако боледуващият има сухи лигавици, суха и болезнена кашлица, сухи устни, силно главоболие, ако се влошава от всякакво движение и предпочита да стои легнал.
РУС ТОКСИКОДЕНДРОН – прилага се при излагане на влажен студ или след продължителен престой с мокри крака. При средно висока до висока температура, замаяност, при болки в очите. При поява на херпес по устните и силна хрема, както и суха дразнеща кашлица.

6. При грипни състояния – хомеопатията е много ефикасна при лечение на грип. Чрез приемането на хомеопатични лекарства, можем да се възстановим по-бързо.
ГЕЛСЕМИУМ – прилага се ако боледуващият изпитва болки в мускулите, главоболие, хрема, болки в очите, натежали клепачи, отпадналост.
ЕВПАТОРИУМ ПЕРФОЛИАТУМ – при силни болки в костите, в областта на кръста, силно главоболие, болки в очите.

Дозировката става според сложността на заболяването.

Не трябва да се предозира с хомеопатичните лекарства. Добре е да се използва възможно най-малко лекарство, което да стимулира лечебното действие на собствения ни организъм.

При сериозни заболявания трябва да се потърси съвет от специалист.

За да запазите лекарството за по-дълъг период, го поставете в хладилник. Добре да се държат далече от електромагнитни полета и силни миризми.

1 коментар:


  1. искам да информирам обществеността как се излекувах от (ЖИВОТА СИМПЛЕКС ВИРУС) от жрицата карачи, посетих различни болници, но ми дадоха списък с лекарства като Фамвир, Зовиракс и Валтрекс, което е много скъпо за лечение на симптомите и никога не ме излекува , Разглеждах в интернет, търсейки лекарство срещу херпес и видях коментар на хора, които говорят как свещеничката карачи ги излекува. Аз я изпращам по пощата и тя ми изпраща билково лекарство, което взех и то сериозно работеше за мен, аз съм свободен човек сега без проблем, херпесният ми резултат излезе отрицателен. Моля се за вас жрица карачи, тук изпращайте вашите данни на жрицата карачи чрез princetesskarachi@gmail.com, за да излекувате вашите

    ОтговорИзтриване